Infosite Jeugd Zuienkerke
De jeugdraad van Zuienkerke start met een nieuw werkjaar.

De eerste algemene vergadering van het nieuwe werkjaar vindt plaats op zaterdag 11 oktober 2014 om 10u00 in de vergaderzaal van het gemeentehuis. Alle geïnteresseerde jongeren van Zuienkerke, die inspraak willen in het gemeentelijke jeugdbeleid alsook de vertegenwoordigers van de jeugdverenigingen en andere instellingen en organisaties die met kinderen en jongeren werken zijn welkom op deze startvergadering.

Op de agenda:

 Goedkeuring verslag vorige vergadering

 Verwelkoming leden algemene vergadering

 Vertrouwensstemming voorzitter en ondervoorzitter. Kandidaten voor het voorzitterschap of ondervoorzitterschap kunnen contact opnemen met de jeugddienst voor 9 oktober

 Sportdag en Dag van de Jeugdbeweging

 Vastleggen data activiteiten komende werkjaar

 Opmaken budget 2015

 Varia

Ken je de jeugdraad nog niet?


De jeugdraad is het officiële adviesorgaan van het gemeentebestuur voor alles wat kinderen, jongeren en het jeugdwerk aanbelangt. In de jeugdraad zitten jonge mensen die zich bekommeren om wat het gemeentebestuur allemaal wel en niet beslist voor kinderen en jongeren. Jongeren kunnen op die manier hun mening over het jeugdbeleid uiten. De jeugdraad geeft advies op verzoek van het gemeentebestuur of uit eigen beweging. Een advies kan gaan over subsidies voor het jeugdwerk en reglementen maar ook over fuifruimte, fietspaden, aanplakborden, speelpleininrichting en zo veel meer.

Daarnaast wil de jeugdraad ook een forum zijn voor de jeugdverenigingen waarin ze hun mening en vragen kwijt kunnen en problemen kunnen voorleggen.


Naast dit ‘ernstige’ werk is de jeugdraad natuurlijk ook bezig met het organiseren van allerlei ontspannende activiteiten.


Voorwaarden om lid te worden van de jeugdraad:

 Tussen 16 en 30 jaar jong zijn
 Inwoner van Zuienkerke of lid van een Zuienkerkse vereniging die zich tot de jeugd richt.
 Geïnteresseerd zijn en een beetje tijd willen vrijmaken voor de vergaderingen.

De algemene vergadering is een publiek gebeuren, dus nieuwsgierigen die zich niet direct willen engageren kunnen gerust eens komen meeluisteren.

Voor meer informatie en vragen kan je terecht op het gemeentehuis


Laatste oproep!

In het kader van de opmaak van het meerjarenplan 2014-2019 hebben wij een online enquête opgesteld. Deze werd tijdens de zomer online gezet. We kregen heel wat reacties, maar jammer genoeg niet voldoende om de mening van de ‘jongeren van Zuienkerke’ te vertegenwoordigen.

Bij deze dus nog een laatste oproep om eventjes tijd te maken om deze enquête in te vullen. En zo bij te dragen aan het jeugdbeleid van onze gemeente.

https://docs.google.com/forms/d/1DNqEkns90YyD2atxYKsIeqHYaeE3bYZxSeP8FNJ7dnc/viewform

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten

Eva Verburgh

Jeugddienst Zuienkerke

 
Welkom op de website voor de jeugd van Zuienkerke

De website voor en van de jeugd van Zuienkerke is eindelijk een feit. Hier vindt je alle informatie over  de jeugdraad, jeugdverenigingen, jeugdbeleid, activiteiten voor kinderen en jongeren, de speelpleinwerking, de jeugddienst en ook heel wat algemene info voor jongeren. Aan deze website wordt actief meegewerkt door de jeugdraad van Zuienkerke.

Klik in de menu hiernaast en vind wat je zoekt!
Heb dat niet gevonden dan kan je ook steeds contact opnemen met de jeugddienst:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Artikelen gelezen

Artikelen bekeken hits
34070

Wie is er online?

We hebben geen gasten en geen leden online

Tijd

Login Form